Aktivis PPIM buat dua laporan polis

0
110
Yusuf Azmi membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi. –foto BERNAMA

KUALA LUMPUR: Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) Yusuf Azmi membuat laporan polis terhadap empat kakitangan syarikat pengurusan yang dilantik susulan pembocoran maklumat peribadi dan fail milik pelanggan PPIM.

Yusuf yang juga Pengurus Syarikat Risk Group Management and Consultancy itu berkata laporan polis dibuat terhadap kesemua lelaki berusia lingkungan 30-an itu selepas disyaki terdapat elemen sabotaj mengambil dan memberikan dokumen terbabit kepada pihak tertentu.

“Kami tidak pasti apakah tujuan mereka membocorkan maklumat akaun peribadi saya, dokumen rahsia dan fail milik pelanggan syarikat berkaitan kes Ah Long.

- advertisement -

“Ia mungkin bertujuan untuk menjatuhkan imej saya, syarikat pengurusan ini atau PPIM,” katanya kepada pemberita selepas membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi di sini hari ini.

Pengarah Unit Tindakan Khas PPIM itu berkata keempat-empat individu berkenaan telah bekerja dengan syarikat pengurusan tersebut sejak dua bulan hingga setahun lalu.

“Kami sedang mengumpulkan bukti melalui rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dan akan menyerahkan kepada pihak polis untuk siasatan lanjut,” katanya.

Yusuf berkata laporan polis turut dibuat susulan kekacauan yang didakwanya ditimbulkan sekumpulan samseng di pejabat PPIM di Jalan Tun Ismail pada Khamis lepas.

“Ia disyaki telah dirancang rapi kerana kami mendapati wayar CCTV dipotong pada hari kejadian, ” katanya.

Katanya kira-kira 30 orang yang menceroboh pejabatnya telah menimbulkan kekecohan termasuk menendang meja dan melarikan beberapa dokumen milik pelanggan syarikat.

Kumpulan itu dipercayai datang bersama seorang wanita yang mendakwa sejumlah wangnya yang telah diserahkan kepada PPIM untuk dibayar kepada ceti haram didakwa telah diseleweng oleh persatuan itu.

Yusuf bagaimanapun menafikan dakwaan itu dan PPIM menurutnya sedang berusaha untuk menjelaskan dan menyelesaikan perkara itu secara profesional. – BERNAMA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here