Home » Langit Terbuka » ‘Semoga Michael Ang diberi hidayah’

‘Semoga Michael Ang diberi hidayah’

Michael Ang

KOMPOSER dan penyanyi kumpulan VE, Damian Mikhail menyelar tindakan pengarah, Michael Ang yang dikatakan mempersendakan Islam dalam video tular terbaru dimuat naik di Youtube.

“Makin berani. Agama islam kini dijadikan bahan jenaka. Jika anda Muslim,’unfollow’ saja. Tak perlu tengok karya yang dia buat, senang.

“Wahai Michael Ang! Kau tahu tak, kau boleh ‘get into a whole load of trouble for stupid statements like this’ (menyebabkan banyak masalah kerana kenyataan bodoh seperti ini). Bukan nak menang kau punya peribadi,” tulis Damian di laman sosial, petang tadi.

Tegasnya, jangan kerana sering menghasilkan karya drama dan filem Melayu, dia boleh memberi komen yang menyentuh hal ehwal agama Islam.

Ketika dihubungi Harian Metro sebentar tadi, Damian meminta Michael agar tidak lagi memberi komen sensitif sedemikian dan berdoa semoga pengarah itu mendapat hidayah daripada Allah.

Dia juga sudi membimbing Michael sekiranya mahukan bantuan bagi mendapatkan penjelasan mengenai keindahan Islam pada masa depan.

Sebelum ini, pengarah itu memuat naik video komen berkaitan isu pelancaran tudung terbaru Neelofa di sebuah pusat hiburan, baru-baru ini.

Di dalam komen itu, dalam nada sinis, Michael mendakwa, mungkin tiada masalah jika dia mahu sewa pusat hiburan itu untuk mengadakan majlis tahlil selepas ini. – HARIAN METRO

Artikel Berkaitan

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *