Home » Citra Yadim » Street Dakwah YADIM Kedah di Pantai Merdeka

Street Dakwah YADIM Kedah di Pantai Merdeka

Pantai Merdeka – Kehadiran pengunjung yang ramai pada cuti hujung minggu telah dimanfaatkan oleh Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM) Kedah untuk menjalankan program Street Dakwah sempena bulan dakwah 2.0.

Program yang bermula jam 3 petang dan berakhir pada 10 malam pada 20 November ini, dianjurkan dengan kerjasama rakan badan bukan kerajaan (NGO) Belia Sejahtera Sungai Petani, Santai Anak Utara(SAU), Gabungan Mahasiswa Islam SeMalaysia (GAMIS) Kedah dan Sahara.

Turut menjalinkan kerjasama ialah Jalinan Mahasiswa Pendang, Sinergi Mahasiswa Padang Serai, Persatuan Mahasiswa Islam Padang Terap, Sinergi Mahasiswa Parlimen Pokok Sena.

Antara pengisian menarik yang dijalankan ialah edaran risalah dakwah kepada pengunjung, pemberian hadiah kepada kanak-kanak, sesi dialog santai, barbeku, solat Asar, Maghrib dan Isyak  berjemaah di dataran pantai dan tazkirah di padang.

Hadir sebagai perasmi dan penyampai tazkirah ialah Pengarah YADIM Kedah Ustaz Mohd Aizat Zakaria.

Turut hadir ialah pimpinan setiap NGO dan rakan-rakan strategik.

Artikel Berkaitan

Tiga mahasiswa USIM dakwah di New Zealand

SEREMBAN – Tiga mahasiswa Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) meneruskan perjuangan dakwah penyebaran syiar Islam melalui latihan industri di Masjid Al Noor,

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *