Home » Citra Yadim » Sukarelawan YADIM bantu mangsa banjir

Sukarelawan YADIM bantu mangsa banjir

GUA MUSANG, 7 Januari – Sukarelawan Al-Falah Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia Negeri Sembilan dan Pusat telah menggerakkan Misi Bantuan Kemanusiaan Bencana Banjir ke Gua Musang bermula 5 hingga 7 Januari.

Misi yang melibatkan 38 orang sukarelawan tersebut telah menjalankan kerja-kerja pembersihan dan penyerahan sumbangan kepada penduduk setempat di sekitar Gua Musang. Menurut salah seorang sukarelawan yang terlibat, mereka mengalami kesukaran untuk membersihkan lumpur yang tebal kerana kekurangan bekalan air. Walau bagaimanapun, kerja-kerja pembersihan dapat dilaksanakan sebaiknya dengan semangat kerjasama yang tinggi di kalangan mereka.

Yang Dipertua YADIM, Senator Dato’ Dr Asyraf Wajdi Dusuki menerima sumbangan daripada wakil Sukarelawan Negeri Sembilan untuk disampaikan kepada mangsa-mangsa banjir yang terlibat.

banjirkelantanbanjirkelantan4

Artikel Berkaitan

Tingkat kualiti pendakwaan syarie

SHAH ALAM – Penubuhan Jabatan Pendakwaan Syarie Malaysia (JPSM) berupaya meningkatkan kualiti pendakwaan dan menyeragamkan proses penggubalan undang-undang syariah di negara ini.

Kunjungan hormat PPD Klang kepada YADIM Selangor

YADIM Selangor telah menerima lawatan kunjungan hormat daripada Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Klang pada 30 Januari. Pertemuan ini bertujuan untuk membincangkan kerjasama

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *