Home » Citra Yadim » YADIM anjur `Sungai Tiram Berselawat’

YADIM anjur `Sungai Tiram Berselawat’

PADA 11hb Disember 2017 bersamaan 22 Rabiulawal 1439H lalu telah berlangsung program Bingkisan Ilmu: Sungai Tiram Berselawat bertempat di  Dewan Terbuka Sekolah Kebangsaan Sungai Tiram, Johor.

Program ini adalah anjuran bersama Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM), Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Sungai Tiram, Masjid Al-Muttaqin Kampung Sungai Tiram dan Ahli Sunnah Research Group (ARG) Johor Bahru.

Kira-kira 250 penduduk dari pelbagai lapisan hadir memeriahkan program ini yang dirasmikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri Tiram, Dato Maulizan Bujang.

Lebih istimewa, program ini menampilkan penceramah terkenal dari Singapura, Ustaz Imran Angullia Al-Hafidz yang mengupas sirah Rasulullah dan mengapa umat Islam hari ini harus memperingati baginda.

Secara ringkas, program ini bertujuan memperingati sirah Nabi Muhammad SAW dan mengambil iktibar daripada pengorbanan baginda.

Artikel Berkaitan

SEBATI Madani Pulau Ketam

Ia bermula dengan tazkirah Maghrib oleh Daie Muda YADIM (DMY), Khairun Najmi Fadzil pada 26 Februari dengan tajuk ‘Metodologi Dakwah Rasulullah SAW’

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *