Pelancaran Sukarelawan YADIM Bukit Payong

MARANG  – Sukarelawan Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (SAY) Bukit Payong secara rasminya telah dilancarkan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Dakwah dan Penerangan Terengganu, Yang Berhormat Ustaz Mohd Nor Hamzah.

Ia disempurnakan dalam penutupan dan penyampaian hadiah program Komuniti Sejahtera Darul Iman Di Hatiku (K.O.S.D.I)@Marang di Bukit Payong Terengganu pada 13 November.

Dalam ucapannya, beliau menyeru masyarakat Bukit Payong supaya sentiasa memberi sokongan terhadap program-program dakwah yang dilaksanakan.

Hadir sama dalam majlis tersebut Pengarah YADIM Terengganu, Ustaz Nasrul Hadi Saidin serta kakitangan YADIM Terengganu yang bertugas.

K.O.S.D.I@Marang berlangsung di Bukit Payong telah dilaksanakan bermula Khamis lalu. Program dakwah bil hal dengan pengisian lebih 16 aktiviti dakwah itu dijayakan hasil kolaborasi yang baik antara agensi-agensi persekutuan dan agensi-agensi di bawah Kerajaan Negeri Terengganu. 

Program ini menyediakan pelbagai program menarik seperti Sukan Mahabbah, Kuiz Keluarga, Tadabbur Interaktif, 1 Kalimah Dakwah, Usrah Santai dan lain-lain lagi.

Ia turut dilaksanakan bersekali dengan sesi Taklimat Isu Semasa oleh Jabatan Penerangan Malaysia (JaPen) Negeri Terengganu.

Turut hadir dalam majlis tersebut ialah wakil-wakil agensi seperti DUAT, i-MITS, UPDI, JaPen, YAPEIM, JPKK Daerah Marang, Pejabat Daerah, JHEAT dan lain-lain lagi.

Artikel Berkaitan

Tiga mahasiswa USIM dakwah di New Zealand

SEREMBAN – Tiga mahasiswa Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) meneruskan perjuangan dakwah penyebaran syiar Islam melalui latihan industri di Masjid Al Noor,

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *