Home » Langit Terbuka » Doakan ya, Alhamdulillah semua dalam keadaan baik’ – Ebit Lew

Doakan ya, Alhamdulillah semua dalam keadaan baik’ – Ebit Lew

Gambar terkini dimuat naik di Facebook milik Ebit Liew. - Foto Facebook

PUTRAJAYA – Selepas lebih dua minggu menyepi tanpa khabar berita sehingga dikatakan hilang dalam Misi Bantuan Kemanusiaan Gaza Palestin, Ebit Lew memuat naik status perkembangannya menerusi akaun media sosial miliknya.

“Doakan ya. Alhamdulillah semua dalam keadaan baik. Semoga menjadi asbab kebaikan,” tulisnya di laman Facebook dan Instagram beliau hari ini.

Spekulasi kehilangan pendakwah terkenal itu timbul apabila akaun Facebook pendakwah itu didapati tidak lagi dikemas kini sejak 27 Mei lalu.

Bagaimanapun, Penyanyi rap, Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli kelmarin memaklumkan beliau berjaya menghubungi Ebit Lew melalui aplikasi Whatsapp dan berada dalam keadaan baik.

Ebit Lew berlepas ke Mesir pada 25 Mei lalu bagi melaksanakan Misi Bantuan Kemanusiaan Gaza Palestin.

Dua hari kemudian, beliau memuat naik perkembangan misinya apabila membeli barang keperluan asas dan ubat-ubatan yang dimuatkan dalam dua trelar besar dan  beberapa lori untuk dihantar terus ke hospital-hospital Gaza. 

“Saya bekerjasama dengan Egypt Red Crescent dan Palestin Red Crescent. Terima kasih semua yang bersama misi ini. Demi rasa kekeluargaan. 

“Menangis masa berdoa bersama tadi. Tak senang urusan ini tetapi dimudahkan oleh Allah. Terima kasih doa semua. Terima kasih teramat sangat pada Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Wisma Putra  bersama membantu sepanjang misi,” katanya.  – UTUSAN ONLINE  

Artikel Berkaitan

Jawi sedia ambil tindakan tegas!

Kuala Lumpur: Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) sentiasa mengalu-alukan kerjasama orang ramai untuk membuat aduan berhubung kesalahan jenayah syariah yang dilakukan

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *