Home » YADIM MADANI » Forum Tokoh Siswa ‘Gelombang Perubahan Siswa Era Malaysia Madani’

Forum Tokoh Siswa ‘Gelombang Perubahan Siswa Era Malaysia Madani’

Kupasan forum Gelombang Perubahan Siswa Era Malaysia Madani’ banyak menyentuh tentang isu-isu semasa yang berlegar dikalangan mahasiswa dan mahasiswi hari ini. - Foto YADIM

KUALA LUMPUR – Sesi Forum Tokoh Siswa dengan tema ‘Gelombang Perubahan Siswa Era Malaysia Madani’ telah menampilkan barisan panelis berkaliber dalam Konvensyen Madani Rakan Siswa YADIM 2024.

 

Panel pertama merupakan Setiausaha Politik kepada Yang Berhormat Menteri Kewangan, Tuan Muhammad Kamil Abdul Mun’im, barisan panel kedua dan ketiga pula adalah Ahli Lembaga Pemegang Amanah YADIM, Ustazah Dr Fatimah Syarha Noordin dan Dr Johari Yap Abdullah.

 

Kupasan forum ini banyak menyentuh tentang isu-isu semasa yang berlegar dikalangan mahasiswa dan mahasiswi hari ini.

 

Turut sama dikongsikan resepi kejayaan sebuah negara maju yang menekankan kepentingan perpaduan dan kesejahteraan sesebuah negara seperti negara Madinah Al-Munawwarah yang dibangunkan oleh Baginda Rasulullah ﷺ.

Forum ini ialah sebahagian pengisian Konvensyen Madani Rakan Siswa YADIM 2024 yang berlangsung pada 1 hingga 3 Mac.

Artikel Berkaitan

Jelajah Seminar Kenegaraan Madani

YADIM Negeri Selangor dengan Kerjasama Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JPWPKL) pada 17 April memulakan penganjuran Jelajah Seminar Kenegaraan Madani untuk

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *