Kemas kini maklumat terkini pendeposit TH

0
306
Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif TH, Datuk Seri Johan Abdullah.

KUALA LUMPUR 19 Jan. –  Lembaga Tabung Haji (TH) menasihati pendeposit mengemaskini profil peribadi bagi mengelakkan tidak menerima surat tawaran haji berikutan bertukar alamat.

Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif TH, Datuk Seri Johan Abdullah, berkata ketika ini jumlah pendeposit TH ialah seramai 9.3 juta orang, namun hanya 2.9 juta pendeposit membuat pengemaskinian profil peribadi.

“Saya berharap pendeposit TH mengambil perhatian dan tindakan susulan bagi memastikan kelancaran penyaluran sebarang maklumat penting daripada kami,” katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.

- advertisement -

Pendeposit boleh mengemaskini maklumat berkaitan seperti alamat, nombor telefon dan melakukan penamaan waris di mana-mana Pejabat Cawangan TH, Pusat Perkhidmatan TH dan Pusat Transformasi Bandar (UTC).

Mereka juga boleh perkara sama di kaunter Rakan Strategik TH iaitu Bank Islam, Bank Rakyat dan Maybank Islamik, di seluruh negara.

Untuk maklumat lanjut, pendeposit boleh menghubungi Pusat Panggilan Tabung Haji (THCC) di talian 03-6207 1919. – BERITA HARIAN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here