Home » Citra Yadim » ‘Abam rider’ sanitasi masjid bersama YADIM Perlis

‘Abam rider’ sanitasi masjid bersama YADIM Perlis

KANGAR – Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM) Perlis juga tidak ketinggalan dalam melaksanakan program sanitasi bagi membantu memastikan kebersihan masjid dan surau di negeri ini.

Pada 6 November, program berkenaan diadakan dua lokasi iaitu di Masjid Al Raudhah dan Surau Al Barakah,  Sungai Batu Pahat di sini.

Lebih menarik, ia turut disertai dua kelab motosikal iaitu Rakan Biker Perlis dan Sahabat Motor Kapchai Perlis.

Seramai 20 ahli kelab berkenaan membantu kerja kerja sanitasi di kedua rumah ibadah berkenaan, sebelum sama sama mengagihkan sumbangan kepada 20 asnaf yang dikenalpasti memerlukan di sekitar kawasan kariah.

Program ini turut dijayakan dengan kerjasama ahli jawatankuasa Masjid Al Raudhah dan Surau Al Barakah, Sukarelawan YADIM Perlis  serta Rakan Siswa YADIM Perlis.

YADIM Perlis diwakili oleh Pengarahnya, Hafsah Hussain selain disertai oleh Presiden Rakan Bikers Perlis, Che Karim Che Kassim.

Program ini merupakan sebahagian daripada pengisian Bulan Dakwah 2.0 YADIM Perlis.

Artikel Berkaitan

Tingkat kualiti pendakwaan syarie

SHAH ALAM – Penubuhan Jabatan Pendakwaan Syarie Malaysia (JPSM) berupaya meningkatkan kualiti pendakwaan dan menyeragamkan proses penggubalan undang-undang syariah di negara ini.

Kunjungan hormat PPD Klang kepada YADIM Selangor

YADIM Selangor telah menerima lawatan kunjungan hormat daripada Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Klang pada 30 Januari. Pertemuan ini bertujuan untuk membincangkan kerjasama

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *