Home » Citra Yadim » Kem Ibadah SAY Kuala Langat
a

Kem Ibadah SAY Kuala Langat

BANTING – Program Kem Ibadah anjuran Sukarelawan YADIM (SAY) Kuala Langat telah diadakan di Kem Baitun Nur, Sungai Buaya di sini pada 29 hingga 30 Oktober lalu.

Program dua hari satu malam ini merupakan kerjasama dengan Rumah Anak Anak Yatim Sijangkang (RAYAS) selain turut disertai oleh SAY Rawang.

Seramai 40 orang anak yatim mengikuti program ini yang tujuan utamanya ialah untuk membentuk anak-anak yatim ini ke arah menjadi pelajar yang cemerlang serta menjadi anak yang soleh serta solehah.

Antara pengisiannya termasuklah qiamulail, tazkirah,kuliah subuh, ujian minda dan senaman kecergasan.

Hadir ke program ini ialah Pengerusi SAY Kuala Langat, Hasmawi Mahidin dan ahli jawatankuasanya, Roslan Yaacob, Ab Malik Zain, Zaleha Mokhtaram, Salina Abas, Siti Farjiah Rahmat, Saniah Kochong,Halimah Sadli dan Toyimah Siron.

SAY Batu 16 rawang pula diwakili oleh Hajah Hayopi Ghazali serta ahli jawatankuasa beliau. Hadir sama ialah Pengerusi RAYAS, Haji Asrin Ishak dan Penolong Pengarah YADIM, Ustaz Khusnani Mongin.

Artikel Berkaitan

Kerjasama strategik YADIM – YPM

PERBINCANGAN Bagi menjalin kerjasama antara YADIM dan Yayasan Pelajaran Mara (YPM) telah diadakan pada 26 Mei 2023 di Menara MARA, Kuala Lumpur.

Kunjung hormat YADIM ke BSN

KUNJUNG HORMAT YADIM ke Bank Simpanan Nasional (BSN) telah diadakan pada 25 Mei 2023 di Wisma BSN, Kuala Lumpur bagi membincangkan kerjasama

Inisiatif dakwah Takwim Hijrah

TIDAK Banyak pihak yang mengkaji tentang kepentingan takwim Islam di negara ini, apatah lagi berdakwah menggunakannya. Itu antara cadangan kerjasama daripada i

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *