Home » Citra Yadim » Majlis Penutup Kursus Imam Muda  Orang Asli
a

Majlis Penutup Kursus Imam Muda  Orang Asli

SEMUNGKIS – Selepas empat hari berkampung di sini, seramai 39 peserta daripada kalangan Orang Asli berjaya menamatkan kursus Imam Muda Orang Asli pada 24 November.

Program ini mempunyai matlamat untuk melatih bakal-bakal imam muda dikalangan Orang Asli agar mampu menjadi imam solat berjemaah dan juga memimpin tahlil, solat jamak, pengurusan jenazah, membaca khutbah dan asas-asas solat untuk komuniti Islam di kalangan mereka.

Perasmian penutup program di Institut Latihan Dakwah Negara di sini disempurnakan oleh  Timbalan Pengarah Operasi Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) Datuk Dr Sirajudin Suhaimee.

Program ini merupakan anjuran Bahagian Pembangunan Du’at, Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia dengan kerjasama JAKIM.

Hadir sama ke majlis ini ialah Pengarah Bahagian Pembangunan Du’at, Ustaz Mohd Khairrul Fuad Samsudin.

Artikel Berkaitan

Kerjasama strategik YADIM – YPM

PERBINCANGAN Bagi menjalin kerjasama antara YADIM dan Yayasan Pelajaran Mara (YPM) telah diadakan pada 26 Mei 2023 di Menara MARA, Kuala Lumpur.

Kunjung hormat YADIM ke BSN

KUNJUNG HORMAT YADIM ke Bank Simpanan Nasional (BSN) telah diadakan pada 25 Mei 2023 di Wisma BSN, Kuala Lumpur bagi membincangkan kerjasama

Inisiatif dakwah Takwim Hijrah

TIDAK Banyak pihak yang mengkaji tentang kepentingan takwim Islam di negara ini, apatah lagi berdakwah menggunakannya. Itu antara cadangan kerjasama daripada i

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *