Home » Langit Terbuka » Menteri agama pulih daripada Covid-19

Menteri agama pulih daripada Covid-19

Fokus utama Dr Zulkifli setelah bebas Covid-19 adalah penyaluran bantuan kepada kelompok sasar terutamanya di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor. - Foto Twitter

SHAH ALAM – Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri disahkan pulih daripada koronavirus (Covid-19).

Beliau juga telah dibenarkan keluar daripada wad petang ini.

“Alhamdulillah, pujian dan syukur kepada Ilahi dengan pelbagai kurniaan dan anugerah yang tidak terhitung buat kita semua. Selawat dan salam ke atas Nabi SAW, keluarga, sahabat dan yang mengikut jejak langkahnya hingga Hari Kebangkitan.

“Saya telah dibenarkan untuk keluar dari wad pada petang ini kerana telah disahkan pulih sepenuhnya daripada Covid-19.

“Segala puji bagi ALLAH SWT yang mana dengan nikmatnya sempurna segala kebaikan,”katanya dalam kenyataan dimuat naik di Facebook beliau pada 14 Oktober.

Zulkifli bagaimanapun menambah, beliau telah dinasihatkan untuk tidak bertemu dengan sesiapa buat masa ini.

“Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menasihatkan saya untuk mengutamakan rehat di rumah sehingga selesai Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

“Buat masa ini, saya disarankan untuk tidak bertemu sesiapa. Justeru, sebarang pertemuan adalah melalui sidang video sahaja. Saya akan terus memantau semua gerak kerja dan laporan agensi-agensi agama di bawah tanggungjawab saya dari rumah. Apa-apa makluman umum akan disampaikan melalui media sosial saya.

“Fokus utama saya buat masa ini adalah penyaluran bantuan kepada kelompok sasar terutamanya di WP Kuala Lumpur, WP Putrajaya dan Selangor. Ini kerana PKPB telah bermula dan bantuan-bantuan perlu disalurkan dengan sesegera mungkin,”katanya. – Sinar Harian

Artikel Berkaitan

Jawi sedia ambil tindakan tegas!

Kuala Lumpur: Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) sentiasa mengalu-alukan kerjasama orang ramai untuk membuat aduan berhubung kesalahan jenayah syariah yang dilakukan

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *