Home » Citra Yadim » Program Wacana Madani bersama Rejimen 512 Askar Wataniah.

Program Wacana Madani bersama Rejimen 512 Askar Wataniah.

KOMUNITI Anggota pasukan badan beruniform sebagai petugas barisan hadapan tidak pernah dilupakan YADIM dalam melestari gerakan dakwah.
Selaras dengan itu, program Wacana Madani telah dianjurkan YADIM Terengganu dengan kerjasama Rejimen 512 Askar Wataniah.
Program di Dewan Rejimen 513 Askar Wataniah Kem Padang Midin, Kuala Terengganu pada 30 Oktober ini dihadiri seramai 80 anggota pasukan berkenaan.
Dua slot pengisian diberikan. Sesi pertama disampaikan oleh Pegawai Staf 2 Agama 8 Briged, Leftenan Kolonel Wan Madzlan Wan Abdullah dengan tajuk ’Perisai Aqidah’ sebelum Ketua Jabatan Kenegaraan dan Ketamadunan, Universiti Malaysia Terengganu, Prof. Madya Dr Firdaus Khairi Abdul Kadir membawakan tajuk ’Tonggak Amanah Dalam Tatakelola Kerajaan’.
Pengarah YADIM Terengganu, Ustaz Nasrul hadi Saiadin kemudiannya menyampaikan ucapan aluan sebelum majlis perasmian disempurnakan oleh Timbalan Komander Rejimen 512 Askar Wataniah, Leftenan Kolonel Ahmad Azahari Jamaluddin.

Artikel Berkaitan

Kunjungan hormat PPD Klang kepada YADIM Selangor

YADIM Selangor telah menerima lawatan kunjungan hormat daripada Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Klang pada 30 Januari. Pertemuan ini bertujuan untuk membincangkan kerjasama

Wacana Integriti YADIM bersama pihak SPRM

KOMITED Untuk telus dalam setiap urusan melestari gerakan dakwahnya, YADIM merangka beberapa program dengan pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Pada 30

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *