Home » Operasi » Cawangan Kelantan

Cawangan Kelantan

Yadim Cawangan Kelantan telah ditubuhkan pada bulan Januari tahun 2005. Unit Operasi YADIM Cawangan Kelantan bertanggungjawab secara langsung bagi menyelaras dan mengendalikan aktiviti-aktiviti dakwah di peringkat cawangan. Unit ini jua berperanan secara langsung dalam penyebaran dakwah menerusi progaram-program yang telah disusun mengikut kesesuaian peserta serta bertepatan dengan modul yang telah ditetapkan.

Cawangan ini juga telah memainkan peranan dalam mengadakan hubungan baik dengan pelbagai pihak sama ada Kerajaan Persekutuan, Kerajaan Negeri atau swasta serta beberpa badan atau persatuan dari seluruh ngeri Kelantan.

Objektif

  • Merapatkan YADIM dengan masyarakat agar aktiviti dan program YADIM Pusat, cawangan dan Zon Timur sampai ke semua peringkat.

  • >Memperluaskan rangkaian kerjasama yang lebih mantap dan berkesan antara YADIM Pusat dan Zon Timur dengan semua golongan.

Artikel Berkaitan

Tingkat kualiti pendakwaan syarie

SHAH ALAM – Penubuhan Jabatan Pendakwaan Syarie Malaysia (JPSM) berupaya meningkatkan kualiti pendakwaan dan menyeragamkan proses penggubalan undang-undang syariah di negara ini.

Kunjungan hormat PPD Klang kepada YADIM Selangor

YADIM Selangor telah menerima lawatan kunjungan hormat daripada Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Klang pada 30 Januari. Pertemuan ini bertujuan untuk membincangkan kerjasama

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *