Home » Citra Yadim » Sambutan Israk Mikraj bersama atlet Majlis Sukan Negeri Johor
a

Sambutan Israk Mikraj bersama atlet Majlis Sukan Negeri Johor

ISKANDAR PUTERI – Mengambil tanggungjawab melaksanakan dakwah kepada semua, YADIM Johor dengan kerjasama Majlis Sukan Negeri Johor telah mengadakan Majlis Sambutan Israk Mikraj bersama Atlet Majlis Sukan Negeri Johor di sini pada 28 Februari.
 
Menariknya, program pengisian kerohanian untuk para atlet ini bukan diadakan di masjid atau surau sebagaimana kebiasaan, sebaliknya mengambil tempat di Velodrom Johor Iskandar Puteri.
 
Seramai 150 orang atlet menyertai program ini. Pengisian program termasuklah ceramah mengenai peristiwa Israk Mikraj dan hikmahnya yang disampaikan oleh penceramah bebas, Ustaz Muhammad Amir Hamzah.
 
Antara yang hadir ke program ini termasuklah Timbalan Setiausaha Kerajaan Johor (Sukan ,Belia dan Sukarelawan) Haji Onn Jaabar, Pengarah Majlis Sukan Negeri Johor, Nur Syazlan Abd Razak dan Pengarah YADIM Negeri Johor, Muhamad Ammar Abdullah.

Artikel Berkaitan

Kerjasama strategik YADIM – YPM

PERBINCANGAN Bagi menjalin kerjasama antara YADIM dan Yayasan Pelajaran Mara (YPM) telah diadakan pada 26 Mei 2023 di Menara MARA, Kuala Lumpur.

Kunjung hormat YADIM ke BSN

KUNJUNG HORMAT YADIM ke Bank Simpanan Nasional (BSN) telah diadakan pada 25 Mei 2023 di Wisma BSN, Kuala Lumpur bagi membincangkan kerjasama

Inisiatif dakwah Takwim Hijrah

TIDAK Banyak pihak yang mengkaji tentang kepentingan takwim Islam di negara ini, apatah lagi berdakwah menggunakannya. Itu antara cadangan kerjasama daripada i

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *