Home » Citra Yadim » Forum Bicara Dakwah Sempena Jelajah Kedah Sejahtera

Forum Bicara Dakwah Sempena Jelajah Kedah Sejahtera

SIK – Sempena program Jelajah Kedah Sejahtera peringkat Daerah Sik, Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia YADIM dengan kerjasama Kerajaan Negeri Kedah telah menganjurkan Forum Bicara Dakwah di Masjid Al Hidayah, Merbau Kudung Sik pada 11 Ogos.

Forum yang bertajuk “Islam Memimpin: Cabaran  semasa kerajaan Memartabat Islam” telah menampilkan Syeikh Mohd Rasydan  Abd Rahman, Timbalan Pegawai Agama Daerah Sik dan Syeikh Muhammad Rodi Abd Rahman, Timbalan Pengerusi Yayasan Islam Negeri Kedah sebagai panel.

Pengerusi Pertubuhan Kebajikan Saidina Umar (PAKSU) Ust Mohd Shahiful Mhd Nasir telah bertindak sebagai moderator forum.

Hadir merasmikan program ialah Exco Penerangan, Komunikasi & Multimedia, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna negeri Kedah, Yang Berhormat Dato’ Romani Wan Salin.

Turut hadir Pengarah YADIM Kedah, Ustaz Mohd Aizat Zakaria dan Pegawai Khas kepada YAB Menteri Besar Kedah, Haji Badrul Hisham Abd Rahman.

Artikel Berkaitan

Kunjungan hormat PPD Klang kepada YADIM Selangor

YADIM Selangor telah menerima lawatan kunjungan hormat daripada Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Klang pada 30 Januari. Pertemuan ini bertujuan untuk membincangkan kerjasama

Wacana Integriti YADIM bersama pihak SPRM

KOMITED Untuk telus dalam setiap urusan melestari gerakan dakwahnya, YADIM merangka beberapa program dengan pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Pada 30

ARKIB
KATEGORI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *